LINNERIET

Våra lakan

Våra sängkläder är omsorgsfullt framtagna i samråd med ledande experter inom textilproduktion. Varje aspekt i tillverkningen är noga övervägd för att nå en kvalitet som bara blir än vackrare och skönare av att manglas under hetta och kraftigt tryck. Resultatet är inget annat än de mest njutbara lakan du någonsin sovit i.

DESIGN

Klassiska detaljer, tidlös elegans

Våra bländande vita lakan präglas av kvalitativ sömnad och ett klassiskt uttryck som passar alla hem och inredningsstilar. Örngottet är sytt med vinge för subtil och tidlös elegans.

KVALITET

Världens bästa bomull

Bomullen i våra sängkläder har amerikanskt ursprung, är miljöcertifierad och känd för sin ojämförbara kvalitet. Innan spinning av garnet ”kammas” bomullen så att de korta fibrerna försvinner och endast de långa, mogna fibrerna blir kvar. Dessa spinns i en innovativ teknik till ett så kallat compact yarn som är starkare och lenare än konventionellt garn. Tack vare att garnet enbart innehåller långa fibrer som är kompakt tvinnade blir det extra slätt vilket bidrar till en jämnare väv, en krispigare mangling och en skönare känsla mot huden.

KOMFORT

Sval, krispig, underbar percale!

Våra textilier är vävda i Percale med en trådtäthet om 255 trådar / tum2. Percale-vävens struktur ger utrymme för luft och fukt att vandra och låter därmed tyget andas. Resultatet är en matt, sval och krispig textil med jämn yta som även har den stora fördelen att den inte kommer dra åt sig särskilt mycket damm. I efterbehandlingen merceriseras tyget för extra stabilitet och lyster.

HÅLLBARHET

100% eko-certifierad produktion

Våra textilier är märkta Standard 100 by OEKO-TEX – en internationell certifiering som innebär att hela produktionskedjan, från garntillverkning fram till färdig produkt, måste klara av tuffa säkerhetskriterier och aldrig komma i kontakt med hälsoskadliga ämnen.

Nymanglade sängkläder till din dörr


Stockholm Göteborg Malmö
Uppsala Linköping Örebro Västerås
Helsingborg Norrköping Jönköping
Borås Eskilstuna Södertälje Trelleborg
  • Från 299 kr / månad
  • Ingen bindningstid, inga startavgifter
  • Leverans och upphämtning vid din dörr
  • 100% eko-certifierad bomull
  • Skonsam, hygienisk och allergitestad tvätt
  • De skönaste sängkläderna du någonsin sovit i!

Inspiration

SE ALLT
BÄDDA BÄST

Drömmiga Hemnet-bäddar (del 1)

Så inspirerande det är att få titta in i andras vackra hem och ljuvliga sovrum… Här har vi samlat några av våra favoriter – varsågod och dröm dig bort!

Läs mer
SOV GOTT

Mikrobiologen: så ofta ska du byta sängkläder

Vi tillbringar mer än en tredjedel av våra liv i sängen – en plats som snabbt kan utvecklas till en ”botanisk trädgård” av bakterier och svamp om man ska tro Philip Tierno, mikrobiolog vid New York University.

Läs mer
KVALITET

Compact yarn – hemligheten bakom kvalitet

Många har hört talas som att långa fibrer är avgörande för textilers kvalitet. Det inte alla känner till är att det finns en annan aspekt som är minst lika viktig – nämligen tillvägagångssättet att spinna bomullen till garn.

Läs mer

Familjevänliga priser! 159 kr rabatt för varje ytterligare bäddset i varukorgen! Avvisa